Wifi en mobiel internet (3G of 4G)

Wat is het verschil tussen wifi en mobiel internet (2G, 3G, 3G+ of 4G)? Surfen via wifi is goedkoper dan surfen via mobiel internet, maar het wifi-bereik is beperkt tot een klein gebied, bv. een café, een luchthaven, enz. Om de verschillen te kunnen zien, vergelijkt u de kaart van de Wi-Fi Hotspots en de kaart van het mobiel netwerk.

Wifi gebruikt een lokaal, draadloos netwerk

Wifi gebruikt een lokaal, draadloos netwerk om informatie te transporteren. U kunt surfen indien u dichtbij een modem of een hotspot bent.

Wifi thuisWifi onderweg met Fon

Mobiel internet gebruikt een mobiel telefonienetwerk

Mobiel internet gebruikt een mobiel telefonienetwerk (en dus uw simkaart) om informatie te transporteren. U kunt overal surfen waar u met uw gsm kunt bellen.

3G4G

Met uw simkaart kunt u de volgende netwerken gebruiken: 2G (GPRS of EDGE), 3G (UMTS), 3G+ (HSDPA of HSPA+) en 4G (LTE). Het kan zijn dat u van het een naar het andere netwerk overschakelt (bv. van 3G naar 4G) omdat uw toestel steeds het beste beschikbare mobiele netwerk zal kiezen.