Hoe verbinden met een wifi-netwerk?

Hoe surfen op een wifi-netwerk thuis of op kantoor? Activeer wifi, kies één van de beschikbare netwerken en voer het desbetreffende wachtwoord in. De volgende keer zal uw toestel automatisch inloggen op het wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw gsm of tablet aan op het wifi-netwerk?

Android
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Draadloos en netwerk > Wi-Fi-instellingen.
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Verbinden.

Volstaat deze uitleg niet, raadpleeg dan de help-pagina's van de fabrikant van uw toestel.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen

Vergeet niet wifi op uw gsm, tablet, pc of Mac uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

iOS (iPhone, iPad of iPod)
  1. In the main menu, click Settings > Wi-Fi.
  2. Activate Wi-Fi to search for and display the available wireless networks.

Lijst van beschikbare wifi-netwerken

3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Verbind.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 10 Mobile
  1. Klik in het startscherm op Instellingen >  Netwerk en draadloos > Wi-Fi.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vul uw wachtwoord niet in, maar druk 2 seconden op de WPS-knop Options avancés Android van uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord. Vul dan het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Klik daarna op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows Phone
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen >  Wi-Fi .
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op windowsphone.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw pc of Mac aan op het wifi-netwerk?

Weet u niet of u Windows 8, Windows 7 of iets anders hebt? Check welk besturingssysteem u hebt.

Windows 10
  1. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwerk  in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  4. Vul uw wachtwoord niet in, maar druk 2 seconden op de WPS-knop Options avancés Android van uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord. Vul dan het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Klik daarna op Volgende.

Indien de uitleg hierboven onvoldoende is, surf naar microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 8 en Windows 8.1
  1. Druk gelijktijdig de toetsen Windows en i in om uw Instellingen te tonen. U kunt ook de charmbalk oproepen door naar rechts vegen en vervolgens op Instellingen (Settings) te klikken.
  2. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwek icon of  computer scherm in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk.. Klik op de knop Verbinding maken.
  5. Vul uw wachtwoord niet in, maar druk 2 seconden op de WPS-knop WPS-knop van uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord. Vul dan het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Klik daarna op Volgende.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 7
  1. Klik met uw rechtermuisknop (of dubbelklik) op de icoon voor de netwerkverbinding, dat zich rechtsonder op uw scherm bevindt, naast de tijdsaanduiding. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
    Vindt u de icoon voor de netwerkverbinding rechtsonder niet terug, dan is er een andere manier om de beschikbare wifi-netwerken op te roepen:
    1. Klik op de knop Start linksonder op uw scherm en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).
      Startmenu (in Windows 7)
    2. Dan zijn er 2 mogelijkheden:
      • Als uw configuratiescherm per categorie gegroepeerd is, klik dan op Netwerk en internet (Network and Internet) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
        Configuratiescherm gegroepeerd per categorie
      • Als uw configuratiescherm op de klassieke manier opgesteld is, klik dan op Netwerkcentrum (Network and Sharing Center) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
        Configuratiescherm in klassieke weergave
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken Lijst van beschikbare wifi-netwerken
  4. Vul uw wachtwoord niet in, maar druk 2 seconden op de WPS-knop WPS-knop van uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord. Vul dan het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Klik daarna op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Mac OS
  1. Klik op de icoon Airport links bovenaan het scherm en selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  2. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Wilt u buitenshuis verbinding maken met wifi? Zie hoe surfen op een Wi-Fi Hotspot.