Hoe bellen via 4G?

Dankzij de nieuwe VoLTE-technologie (Voice Over LTE) kunt u in België bellen via 4G. Tot nu toe kon dat enkel via het 2G of 3G-netwerk.

Wanneer u belt via 4G verbruikt u geen data, maar gewoon belminuten.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE, hebt u een compatibel toestel nodig en moet uw toestel beschikken over de meest recente software:

• Een compatibel toestel:
    Momenteel kunt u enkel bellen via 4G op de Samsung Galaxy S7 of S7 Edge. Andere toestellen volgen binnenkort.
    Uw toestel is enkel compatibel als deze tot de Proximus-collectie behoort. Om dit te controleren, toetst u *#1234# in en drukt u op de beltoets. Ziet u bij CSC-code de combinatie xxxxxxPROxxxxx of xxxxxxVFGxxxxx (waarbij x andere letters en cijfers zijn)? Dan is uw toestel compatibel.
  • De meest recente software-versie:
    Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op uw toestel.

VoLTE is standaard geactiveerd op uw toestel. Om VoLTE uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Mobiele netwerken en schakelt u de knop “VoLTE-oproep” uit. U kunt VoLTE nadien op dezelfde manier terug activeren.

Wilt u een VPN-applicatie gebruiken? Dan moet u VoLTE tijdelijk uitschakelen.