Uw PLC-adapters resetten

Branden de verklikkerlichtjes op uw PLC-adapters (of ethernetadapters of Devolo's) niet zoals het hoort? Of hebt u een technisch probleem met uw tv of internet ? Reset uw PLC-adapters om de problemen met uw internet- en tv-aansluiting te verhelpen.

PLC's met verklikkerlichtje

PLC's met verklikkerlichtje

1. Druk minstens 12 seconden op de knop aan de zijkant van de PLC-adapter, terwijl deze nog in het stopcontact zit. Het verklikkerlichtje moet nu uitdoven. Doe dit voor elke adapter.
  2. Haal de PLC-adapters uit het stopcontact en verwijder de kabels.
  3. Sluit beide adapters opnieuw aan op 2 stopcontacten, bij voorkeur in dezelfde ruimte.
  4. Druk tenslotte 1 seconde op de knop aan de zijkant van elke PLC-adapter.
  5. Wacht tot het verklikkerlichtje opnieuw permanent wit is. De reset van uw PLC-adapters is nu voltooid
  6. U kunt de adapters nu verplaatsen naar het stopcontact van uw keuze. Vergeet niet om ook de kabels opnieuw aan te sluiten.

PLC’s met 3 verklikkerlichtjes

PLC’s met 3 verklikkerlichtjes

Als uw PLC-adapters  onderling niet meer optimaal communiceren (d.w.z. als het dLAN-lampje met het huisje dLAN-controlelampje (in de vorm van een huisje) niet groen brandt) kunt u ze resetten :

1. Druk minstens 20 seconden op de knop naast de kabelingang van de PLC-adapter, terwijl deze nog in het stopcontact zit. Het voedingslampje On-off-controlelampje op een ethernetadapter moet nu uitdoven. Doe dit voor elke adapter.
  2. Haal de PLC-adapters uit het stopcontact en verwijder de kabels.
  3. Sluit beide adapters opnieuw aan op 2 stopcontacten, bij voorkeur in dezelfde ruimte.
  4. Druk op de knopnaast de kabelingang van de 1ste adapter (eenmaal drukken volstaat).
    Druk op de knop die zich naast de kabelingang van een van de adapters bevindt
  5. Druk vervolgens op de knop van de 2de adapter (ook hier volstaat eenmaal drukken).
  6. De adapters worden nu opnieuw geconfigureerd. Zodra het lampje met het huisje permanent groen brandt, is de configuratie voltooid. U kunt de adapters nu opnieuw verplaatsen naar het stopcontact van uw keuze. Vergeet niet om ook de kabels opnieuw aan te sluiten.
  7. Bezit u een 3de of 4de adapter? Dan moet u nog het volgende doen:

1. Sluit de adapter aan op een stopcontact in dezelfde ruimte als een van beide andere adapters.
    2. Druk op de knop van de adapter die al opnieuw werd geconfigureerd (eenmaal drukken volstaat).
    3. Druk vervolgens op de knop van de 3de of 4de adapter (ook hier volstaat eenmaal drukken).
    4. Wacht even tot het lampje met het huisje dLAN-controlelampje (in de vorm van een huisje) van de 3de of 4de adapter groen brandt.
    5. U kunt de 3de of 4de adapter nu opnieuw verplaatsen naar het stopcontact van uw keuze. Vergeet niet om ook de kabels opnieuw aan te sluiten.