Hoe toegang tot Proxifleetmanager verlenen of verwijderen?

U wenst toegang tot de Proxifleetmanager-tool of iemand anders toegang ertoe te verlenen of ontnemen? Hieronder leest u hoe u te werk kunt gaan.

Hoe ga ik naar de Proxifleetmanager-tool?

Als u over toegang tot de Proxifleetmanager beschikt, zult u op de overzichtspagina van MyProximus een link zien. Deze laatste verschijnt eveneens in de portlet Business tools.

Deze link verschijnt niet indien uw organisatie geen toegang tot de Proxifleetmanager heeft. Gelieve in dat geval uw Proximus-vertegenwoordiger te contacteren.

Hoe kan ik een gebruiker toegang tot de Proxifleetmanager verlenen?

De gebruiker dient vooraf in de MyProximus-omgeving van uw organisatie geregistreerd te zijn via de onlineregistratieprocedure.

Zodra de gebruiker toegang tot MyProximus heeft, kunt u hem toegang tot de Proxifleetmanager-applicatie verlenen:

1. Ga naar de Proxifleetmanager-applicatie.
  2. Ga naar de pagina Gebruikers beheren. via het Administratie menu.
  3. Selecteer de gebruiker aan wie u toegang tot de applicatie wilt verlenen.
  4. Selecteer de Proximanage-applicatie en bevestig via de knop Bewaar button.
  5. U kunt een gebruiker eventueel slechts beperkte toegang tot de applicatie verlenen. Bij het instellen van de restricties bepaalt u voor welke gsm-nummers of klantenaccounts de gebruiker de facturatiegegevens mag raadplegen. Het instellen van de restricties gebeurt door de link Details instellen aan te klikken.Deze bevindt zich op het voorgaande scherm naast de Proximanage-applicatie.
  6. Selecteer de gsm-nummers en/of de accounts waarvoor de gebruiker de facturatiegegevens in de applicatie mag opvragen. Bewaar om te bevestigen.

Opmerking: alleen de Proxifleetmanager Single Point of Contact (= SPOC) binnen uw organisatie is gemachtigd om de toegangsrechten voor de Proxifleetmanager te beheren.

Hoe kan ik de toegang van een gebruiker uit de Proxifleetmanager-tool verwijderen?

Om een gebruiker uit de Proxifleetmanager-tool te verwijderen, gaat u als volgt te werk:

1. Ga naar de Proxifleetmanager-applicatie.
  2. Ga naar de pagina Gebruikers beheren via het Administratie menu.
  3. Selecteer de gebruiker voor wie u de toegang tot de applicatie wilt afschaffen.
  4. Deselecteer de Proximanager-applicatie en bevestig door de knop Bewaren aan te klikken.

De betrokken gebruiker blijft toegang hebben tot het MyProximus-platform, maar heeft niet langer toegang tot de Proxifleetmanager-applicatie. Zie ook hoe toegang tot MyProximus verwijderen.