Hoe surfen op een Wi-Fi Hotspot?

Wilt u surfen via Smart Wi-Fi (PROXIMUS_AUTO_FON) of een Wi-Fi Hotspot (PROXIMUS_FON) in België? Of via een Fon Hotspot in het buitenland? Kies het toestel dat u wilt verbinden en volg de stappen.

Wat is het verschil tussen Smart Wi-Fi en een Wi-Fi Hotspot?

iOS

iOS

De manier waarop u uw iPhone of iPad kunt verbinden, hangt af van het feit of uw gsm in een Pack zit. Als u een aparte factuur ontvangt voor uw gsm, dan zit deze niet in een Pack.

Uw gsm zit in een Pack

Volg de onderstaande stappen om uw iPhone of iPad te verbinden via Smart Wi-Fi.

Let op, zorg ervoor dat u verbonden bent met het internet via 3G of 4G terwijl u deze stappen volgt, en niet via een wifinetwerk.

1. Open de MyProximus-applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, moet u die eerst downloaden.
  2. Selecteer de rubriek Netwerk en klik daarna op Smart Wi-Fi.
  3. Log in en selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  4. Klik op de knop Downloaden en installeren om uw configuratieprofiel te installeren. Uw browser opent zich.
  5. Klik op Downloaden en installeren.
  6. Klik op Installeren en daarna op Gereed.
  7. Klik op de knop Terug naar MyProximus.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi in België. Volg de onderstaande stappen als u ook wilt surfen via een Fon Hotspot in het buitenland.

8. Open de MyProximus-applicatie.
  9. Selecteer de rubriek Netwerk en klik daarna op Wi-Fi Hotspots in het buitenland.
  10. Klik op de knop Downloaden en installeren om de Wi-Fi Hotspots-app te installeren.
  11. U komt terecht in de App Store. Download en installeer de Wi-Fi Hotspots-app en keer daarna terug naar de MyProximus-app.
  12. Klik op de knop Downloaden en installeren om uw configuratieprofiel te installeren. Uw browser opent zich.
  13. Klik op Downloaden en installeren.
  14. Klik op Installeren en daarna op Gereed.
  15. Klik op de knop Terug naar MyProximus.

Uw toestel zal zich vanaf nu ook automatisch verbinden met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Uw gsm zit niet in een Pack

Volg de onderstaande stappen om uw iPhone of iPad te verbinden met een Wi-Fi Hotspot of een Fon Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus-website. U komt terecht op de Wi-Fi Hotspots-overzichtspagina. Als u nog geen MyProximus-account hebt, moet u die eerst aanmaken.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw Wi-Fi Hotspots-account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    1. Login: uw login eindigt op @proximusfon.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    2. Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Open de Wi-Fi Hotspots-applicatie. Als u de Wi-Fi Hotspots-app nog niet hebt, moet u die eerst downloaden.
  6. Vul de login en het wachtwoord van uw Wi-Fi Hotspots-account in en klik op Bevestigen.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden met elke Wi-Fi Hotspot in België en met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Android

Android

De manier waarop u uw Android-toestel kunt verbinden, hangt af van het feit of uw gsm in een Pack zit. Als u een aparte factuur ontvangt voor uw gsm, dan zit deze niet in een Pack.

Uw gsm zit in een Pack

Volg de onderstaande stappen om uw Android-toestel te verbinden via Smart Wi-Fi.

Let op, zorg ervoor dat u verbonden bent met het internet via 3G of 4G terwijl u deze stappen volgt, en niet via een wifinetwerk.

1. Open de MyProximus-applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, moet u die eerst downloaden.
  2. Selecteer de rubriek Netwerk en klik daarna op Smart Wi-Fi.
  3. Log in en selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  4. Klik op Configureer mijn toestel.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi in België. Volg de onderstaande stappen als u ook wilt surfen via een Fon Hotspot in het buitenland.

5. Open de MyProximus-applicatie.
  6. Selecteer de rubriek Netwerk en klik daarna op Wi-Fi Hotspots in het buitenland.
  7. Klik op de knop Downloaden en installeren om de Wi-Fi Hotspots-app te installeren.
  8. U komt terecht in de Play Store. Download en installeer de Wi-Fi Hotspots-app en keer daarna terug naar de MyProximus-app.
  9. Klik op de knop Apply settings.

Uw toestel zal zich vanaf nu ook automatisch verbinden met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Uw gsm zit niet in een Pack

Volg de onderstaande stappen om uw Android-toestel te verbinden met een Wi-Fi Hotspot of een Fon Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus-website. U komt terecht op de Wi-Fi Hotspots-overzichtspagina. Als u nog geen MyProximus-account hebt, moet u die eerst aanmaken.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw Wi-Fi Hotspots-account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    1. Login: uw login eindigt op @proximusfon.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    2. Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Open de Wi-Fi Hotspots-applicatie. Als u de Wi-Fi Hotspots-app nog niet hebt, moet u die eerst downloaden.
  6. Vul de login en het wachtwoord van uw Wi-Fi Hotspots-account in en klik op Bevestigen.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden met elke Wi-Fi Hotspot in België, en met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Windows Phone

Windows Phone

De manier waarop u uw Windows Phone-toestel kunt verbinden, hangt af van het feit of uw gsm in een Pack zit. Als u een aparte factuur ontvangt voor uw gsm, dan zit deze niet in een Pack.

Uw gsm zit in een Pack

Volg de onderstaande stappen om uw Windows Phone-toestel te verbinden via Smart Wi-Fi.

1. Log in op de MyProximus-website. U komt terecht op de Wi-Fi Hotspots-overzichtspagina. Als u nog geen MyProximus-account hebt, moet u die eerst aanmaken.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw Wi-Fi Hotspots-account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximusfon.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind u met het netwerk PROXIMUS_AUTO_FON. Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. Afhankelijk van uw situatie volgt u de volgende stappen:
    • Staat de Wi-Fi Hotspots-optie vermeld bij uw oproepnummer op uw factuur? Vul dan de velden in zoals hieronder beschreven en klik daarna op Gereed.
      • Verbinden via: selecteer Simkaart
      • Aangepaste realm: laat dit veld leeg
      • EAP-methode: selecteer Simkaart
    • Is dit niet het geval? Vul dan de velden in zoals hieronder beschreven en klik daarna op Gereed.
      • Verbinden via: selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord
      • Gebruikersnaam: vul uw Wi-Fi Hotspots-login in
      • Wachtwoord: vul uw Wi-Fi Hotspots-wachtwoord in
      • Validatie van servercertificaat: selecteer Altijd vragen
      • EAP-methode: selecteer TTLS

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi in België. Volg de onderstaande stappen als u ook wilt surfen via een Fon Hotspot in het buitenland.

7. Verbind u (in het buitenland) met een wifi-netwerk dat het woord FON bevat. Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  8. De loginpagina verschijnt automatisch op uw scherm.
  9. Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Vink het vakje Wachtwoord onthouden aan indien u wilt dat u deze gegevens de volgende keer niet meer moet invoeren.
  10. Klik op de knop Inloggen.
  11. U krijgt vervolgens (binnen de 30 seconden) een boodschap die bevestigt dat u met de Wi-Fi Hotspot bent verbonden.

Uw toestel zal zich vanaf nu ook automatisch verbinden met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Uw gsm zit niet in een Pack

Volg de onderstaande stappen om uw Windows Phone-toestel te verbinden met een Wi-Fi Hotspot of een Fon Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus-website. U komt terecht op de Wi-Fi Hotspots-overzichtspagina. Als u nog geen MyProximus-account hebt, moet u die eerst aanmaken.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw Wi-Fi Hotspots-account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    1. Login: uw login eindigt op @proximusfon.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    2. Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind u met het wifi-netwerk PROXIMUS_FON (in België) of met een wifi-netwerk dat het woord FON bevat (in het buitenland). Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. De loginpagina verschijnt automatisch op uw scherm.
  7. Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Vink het vakje Wachtwoord onthouden aan indien u wilt dat u deze gegevens de volgende keer niet meer moet invoeren.
  8. Klik op de knop Inloggen.
  9. U krijgt vervolgens (binnen de 30 seconden) een boodschap die bevestigt dat u met de Wi-Fi Hotspot bent verbonden.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden met elke Wi-Fi Hotspot in België en met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Andere gsm of tablet

Other mobile or tablet

Volg de onderstaande stappen om uw andere gsm of tablet te verbinden met een Wi-Fi Hotspot of een Fon Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus-website. U komt terecht op de Wi-Fi Hotspots-overzichtspagina. Als u nog geen MyProximus-account hebt, moet u die eerst aanmaken.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw Wi-Fi Hotspots-account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximusfon.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind u met het netwerk PROXIMUS_FON (in België) of een ander netwerk dat het woord FON bevat (in het buitenland). Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. De loginpagina verschijnt automatisch op uw scherm.
  7. Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Vink het vakje Wachtwoord onthouden aan indien u wilt dat u deze gegevens de volgende keer niet meer moet invoeren.
  8. Klik op de knop Inloggen.
  9. U krijgt vervolgens (binnen de 30 seconden) een boodschap die bevestigt dat u met de Wi-Fi Hotspot bent verbonden.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden met elke Wi-Fi Hotspot in België en met elke Fon Hotspot in het buitenland.

PC of Mac

PC of Mac

Volg de onderstaande stappen om uw pc of Mac te verbinden met een Wi-Fi Hotspot of een Fon Hotspot in het buitenland.

1. Log in op de MyProximus-website. U komt terecht op de Wi-Fi Hotspots-overzichtspagina. Als u nog geen MyProximus-account hebt, moet u die eerst aanmaken.
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw Wi-Fi Hotspots-account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximusfon.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind u met het netwerk PROXIMUS_FON (in België) of een ander netwerk dat het woord FON bevat (in het buitenland). Bekijk eventueel hoe u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.
  6. Open uw internetbrowser en surf naar gelijk welke website. U wordt doorgestuurd naar de loginpagina van Wi-Fi Hotspots.
  7. Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Vink het vakje Mijn gegevens onthouden aan indien u wilt dat u deze gegevens de volgende keer niet meer moet invoeren.
  8. Klik op de knop Inloggen.
  9. U krijgt vervolgens (binnen de 30 seconden) een boodschap die bevestigt dat u met de Wi-Fi Hotspot bent verbonden.

Uw toestel zal zich vanaf nu automatisch verbinden met elke Wi-Fi Hotspot in België en met elke Fon Hotspot in het buitenland.

Als u Windows 8.1 of hoger hebt, dan kunt u ook verbinden met het netwerk PROXIMUS_AUTO_FON (in België) en zo surfen via Smart Wi-Fi.