Cookies in- of uitschakelen

Cookies zijn kleine bestanden die worden gebruikt om het u gemakkelijker te maken, maar ook om technische redenen.

• Permanente cookies bestaan er voor uw comfort, bv. om de door u gekozen taal op een website te onthouden.
    Permanente cookies worden automatisch gewist na een bepaalde periode, doorgaans één maand.
  • Sessiecookies zijn er om technische redenen, bv. om een onlinebestelling te beveiligen.
    Sessiecookies worden automatisch gewist zodra u uitlogt of uw internetbrowser sluit.

U moet de cookies accepteren om in te loggen op MyProximus, om online een bestelling te doen, enz. De manier waarop u de cookies al dan niet activeert, hangt af van uw browser:

Internet Explorer

Internet Explorer

Cookies activeren of deactiveren in Internet Explorer

De manier waarop u cookies dient te configureren, hangt af van uw toestel: gsm, pc of tablet.

Internet Explorer op gsm of tablet
  1. Open Internet Explorer, klik op de drie puntjes rechts onderaan het scherm en klik vervolgens op Instellingen. Er zijn nu 2 mogelijkheden :
    • Indien u Windows Phone 8 hebt: klik op Geavanceerde instellingen. Beheer de cookies zoals u wenst in het gedeelte Cookies van websites.
      • Om alle cookies te accepteren, klik op Alles accepteren.
      • Om de cookies van bezochte sites toe te staan en die van andere sites te blokkeren, selecteert u Enkele blokkeren.
      • Om alle cookies te blokkeren, selecteert u Alle  blokkeren.
    • Indien u Windows Phone 7 hebt, moet u het vakje Cookies op mijn telefoon toestaan aan- of uitvinken.
  2. Sluit Internet Explorer en start uw browser opnieuw op om de wijzigingen effectief te maken.

Meer uitleg over het beheer van cookies met Windows Phone 8 of Windows Phone 7 vindt u op windowsphone.com.

Internet Explorer op pc
  1. Klik op Extra> Internetopties in de menubalk links bovenaan.
    Als u links bovenaan geen menubalk ziet, druk dan op de Alt-toets van uw toetsenbord (links van de spatiebalk).
    Internetopties in Internet Explorer
  2. Het venster van de internet opties gaat open met verschillende tabbladen: Algemeen, Beveiliging, Privacy, enz. Ga naar het tabblad Privacy.
  3. Verplaats de schuifregelaar om de privacy op Normaal te zetten en klik daarna op de knop Geavanceerd.
    Venster Internetopties, tabblad Privacy (Internet Explorer)
  4. Het venster Geavanceerde privacyinstellingen gaat open.
    1. Eerst  en vooral moet u het vakje Automatische cookie-verwerking opheffen aanvinken.
    2. Beheer vervolgens de cookies zoals u wenst..
      Internet Explorer maakt een onderscheid tussen drie types van cookies:
      • Ditrecte cookies zijn cookies van bezochte sites.
      • Indirecte cookies zijn cookies van andere websites.
      • Sessiecookies zijn  cookies die automatisch gewist worden als u een bezochte site weer verlaat.

Vink het vakje Accepteren of Blokkeren aan om cookies al dan niet toe te staan. Als u het vakje Vragen aanvinkt, zal Internet Explorer u toestemming vragen telkens wanneer een website probeert u een cookie toe te sturen, wat vaak gebeurt.
    3. Klik ten slotte op de knop OK om de wijzigingen te bevestigen en het venster met de privacyinstellingen te sluiten.

Venster met de geavanceerde privacyinstellingen, waar u de cookies kunt beheren (Internet Explorer)

5. Sluit het opengebleven venster met de internetopties en klik op de knop OK .
  6. Sluit Internet Explorer en start de browser opnieuw op om de wijzigingen effectief te maken.

Meer uitleg over het beheer van cookies vindt u op microsoft.com.

Firefox

Firefox

Cookies activeren of deactiveren in Firefox

De onderstaande uitleg is geldig voor Mozilla Firefox op pc of Mac.

1. OOpen de opties van Firefox.
    • Op pc:klik op Tools > Opties in de menubalk linksboven.
      Als u linksboven geen menubalk ziet, druk dan op de Alt-toets op uw toetsenbord (links van de spatiebalk).
      Menubalk en opties in Firefox
    • Op Mac: klik op Firefox > Voorkeuren in de menubalk linksboven.
      Voorkeuren in Firefox op Mac
  2. Het venster met de opties gaat open met verschillende tabbladen: Algemeen, Tabbladen, Inhoud, Toepassingen, Privacy, enz. Ga naar het tabblad 'Privacy'.
  3. In het dropdownmenu selecteert u de optie Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
    Tabblad 'Privacy' (Firefox)
  4. Beheer de cookies zoals u dat zelf wenst..
    • Om alle cookies te aanvaarden:vinkt u het vakje Cookies van websites accepteren aan. Vink ook het vakje Cookies van derden accepteren aan en klik op OK.
    • Om cookies van bezochte sites te aanvaarden, maar cookies van andere sites te blokkeren, vinkt u het vakje Cookies van websites accepteren aan, vinkt u het vakje Cookies van derden accepteren uit en klikt u op OK.
    • Om alle cookies te blokkeren, verwijdert u de vinkjes naast Cookies van websites accepteren en naast Cookies van derden accepteren en klikt u op OK.

Cookies activeren (Firefox)

5. Sluit het opengebleven venster met opties en klik op de knop OK.
  6. Sluit dan Firefox af en start de browser opnieuw om de wijzigingen effectief te maken.

Meer uitleg over het beheer van cookies vindt u op mozilla.org.

Chrome

Chrome

Cookies activeren of deactiveren in Chrome

De onderstaande uitleg geldt voor Google Chrome op pc of Mac.

1. Klik in de menubalk linksboven op Extra en vervolgens op Opties (pc) of klik op Chrome en vervolgens op Voorkeuren (Mac).
  2. Ga naar het tabblad Geavanceerde opties.
  3. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud. Beheer uw cookies zoals u dat zelf wenst.
    • Om alle cookies te aanvaarden: vink 'Toestaan dat lokale gegevens worden opgeslagen’ (aanbevolen) aan en vink alle andere vakjes uit. Klik daarna op OK.
    • Om cookies van bezochte sites toe te staan en die van andere sites te blokkeren: vink 'Toestaan dat lokale gegevens worden opgeslagen’ (aanbevolen) en 'Cookies en gegevens van derde sites blokkeren' aan en klik vervolgens op OK.
    • Om alle cookies te blokkeren: vink het vakje 'Toestaan dat lokale gegevens worden opgeslagen’ (aanbevolen) uit en klik op OK.
  4. Sluit dan Chrome af en start de browser opnieuw om de wijzigingen effectief te maken.

Meer uitleg over het beheer van cookies vindt u op google.com.

Safari

Safari

Cookies activeren en deactiveren in Safari

De manier waarop u cookies moet configureren, hangt af van uw toestel: iPhone, iPad of Mac OS.

Safari on iPhone or iPad

De onderstaande uitleg geldt voor alle versies van Apple Safari op iOS voor iPhone of iPad.

1. Klik in het menu van uw iPhone of iPad op Icoon Afstellen en vervolgens op Icoon Safari.
  2. U ziet dan de opties om Safari in te stellen. Beheer uw cookies zoals u dat zelf wenst in de rubriek Blokkeer cookies.
    • Om alle cookies toe te staan, selecteert u Sta altijd toe.
    • Als u cookies van bezochte sites wilt toestaan, maar die van andere sites wilt blokkeren, selecteert u Alleen van sites die ik bezoek.
    • Om alle cookies te blokkeren, selecteert u Blokkeer altijd.

Accepteer de cookies in Safari.

3. Sluit het instellingenvenster.
  4. Sluit Safari af en start de browser opnieuw om de wijzigingen effectief te maken.

Meer uitleg over het beheer van cookies vindt u op apple.com.

Safari op Mac OS

De onderstaande uitleg geldt voor Mac OS (Mac-computer), voor alle versies van Safari.

1. Klik in de menubalk linksboven op Safari > Voorkeuren ...
    Menubalk in Safari
  2. Er gaat een venster met de opties voor Safari open.
  3. Ga naar het tabblad Beveiliging om er de cookies naar wens te beheren.
    • Om alle cookies toe te staan, vinkt u het vakje Altijd aan.
    • Om cookies van bezochte sites toe te staan en die van andere sites te blokkeren, vinkt u het vakje Alleen van sites die ik bezoek aan.
    • Om alle cookies te blokkeren, vinkt u Nooit aan.

Accepteer de cookies in Safari.

4. Sluit het venster met de opties.
  5. Sluit dan Safari af en start het opnieuw om de wijzigingen effectief te maken.

Meer uitleg over het beheer van cookies vindt u op apple.com.