Betalen in Play Store via Proximus

Wilt u apps, games, films, muziek of boeken in Play Store aankopen en eenvoudig betalen via uw Pay&Go-kredit of uw abonnement? Ga naar Play Store om een aankoop te doen en activeer eenmalig deze betaalmethode. Nadien verschijnt automatisch "Betalen via mijn Proximus-rekening" als betaalmethode, behalve wanneer er bepaalde limieten van toepassing zijn.

Activeer "Betalen via mijn Proximus-rekening"

Om deze betaalmethode in te stellen, dient u tijdens een aankoop in Play Store eenmalig uw Proximus-factuur, uw Proximus-aanrekening of uw Pay&Go-kaart te activeren. Houd de gegevens van uw Google-account bij de hand. Hebt u een tablet, dan dient deze de sms-functie te ondersteunen.

1. Open Play Store en kies welke app, game, film, muzieknummer of boek u wilt aankopen.
  2. Klik op de prijs en, in geval van een app, klik op Accepteren.
  3. Klik op "Facturering via Proximus inschakelen". Ziet u dit niet staan, klik dan op het pijltje langs de naam van de app. Zo opent u de Betaalmethoden. Kies daar "Facturering via Proximus inschakelen".
  4. Geef uw gsm-nummer, naam en voornaam op. Klik op Versturen.
  5. Geef uw Google-wachtwoord in.
  6. Als bevestiging van de activering ontvangt u een gratis sms van het nummer 8120 en een e-mail met als afzender Google Play.
  7. Uw aangekochte app, game, film, nummer of boek wordt gedownload. Uw aanrekening of factuur van Proximus of uw Pay&Go-kaart is nu actief als betaalmethode voor Play Store.

Bekijk deze aankopen in MyProximus onder Betaalnummers, betaalsms'en en diensten door derden.

Ziet u "Betalen via mijn Proximus-rekening" niet als betaalmethode?

U hebt de betaalmethode geactiveerd zoals hierboven beschreven, maar toch verschijnt "Betalen via mijn Proximus-rekening" niet? Ga na of de volgende limieten van toepassing zijn:

Kies in deze gevallen een andere betaalmethode in Play Store om uw aankoop te doen.

U vindt meer uitleg over online aankopen en betaalmethodes in Play Store op google.com.