Slechte kwaliteit van het wifi-netwerk: hoe komt dit?

Hebt u een slechte verbinding met uw wifi-netwerk thuis of op kantoor? De kwaliteit van uw wifi wordt vaak beïnvloed door uw omgeving. Er zijn verschillende manieren om de verbinding met uw wifi-netwerk te verbeteren.

• Plaats uw modem in de hoogte, en liefst in een open ruimte
    Het wifi-signaal is gevoelig voor hindernissen, zoals deuren of muren.
  • Installeer uw modem in de buurt van uw toestel
    Ook als u wilt surfen op uw gsm, tablet of computer doet u dat best zo dicht mogelijk bij uw modem, omdat de sterkte van de wifi-verbinding afneemt met de afstand.
  • Wijzig de frequentie van uw modem
    Sommige apparaten in uw huis (bv. uw microgolfoven) zenden radiogolven uit, net zoals uw modem. Als deze toestellen gebruikmaken van dezelfde frequentie als uw modem, kan dat zorgen voor storingen. Wijzig dan het wifi-kanaal van uw modem.

Vergeet niet om de kwaliteit van het netwerk te testen via een ander toestel: als u een goede verbinding hebt via uw gsm, maar een slechte verbinding via uw tablet, dan ligt de oorzaak bij de wifi-ontvanger van uw tablet. Als dit niet het geval is, dan kunt u een PLC-adapter met wifi-extender kopen. Dit toestel, soms ook Wi-Fi extender genoemd, zal de kwaliteit van uw wifi-netwerk verbeteren.