Hoe wifi uitschakelen?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op alle modems. Wilt u niet draadloos surfen, aarzel dan niet om het wifi-netwerk uit te schakelen. U kunt het later gemakkelijk opnieuw inschakelen.

B-box 3

B-box 3

Hoe wifi in- of uitschakelen op uw b-box 3 ?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een b-box 3. Schakel wifi in en uit door de on-off-knop naast het wifilampje 3 seconden in te drukken.

Op de voorkant van uw b-box 3-modem kunt u zien dat het wifilampje niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.

B-box 2

B-box 2

Hoe wifi in- of uitschakelen op uw b-box 2 ?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een b-box 2. Schakel wifi in en uit zoals hieronder uitgelegd:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van uw modem
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. U komt terecht op de Wireless-pagina.
  4. Op de Wireless-pagina krijgt u een overzicht van het wifi-netwerk: Enabled (geactiveerd) of Disabled (gedeactiveerd). Klik op de Deactivate-knop (of op de Activate-knop) om het wifi-netwerk uit (of in) te schakelen. Klik vervolgens op de knop Apply onderaan het scherm.
    Scherm waar u de wifi-instellingen kunt aanpassen:

Op de voorkant van uw b-box 2 kunt u zien dat het wifilampje Wifi niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.

B-box

B-box

Hoe wifi in- of uitschakelen op uw b-box ?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een b-box. Schakel wifi in en uit zoals hieronder uitgelegd:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. U komt terecht op de Wireless Settings-pagina.
  3. Op de Wireless Settings-pagina krijgt u een overzicht van het wifi-netwerk: Enable (geactiveerd) of Disable (gedeactiveerd). Vink het vakje Disable (of het vakje Enable) aan om het wifi-netwerk uit (of in) te schakelen. Klik vervolgens op de knop Save onderaan het scherm.
    Scherm waar u de wifi-instellingen kunt aanpassen:

Op de voorkant van uw b-box-modem kunt u zien dat het wifilampje Wifi niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.

Sagem

Sagem

Hoe wifi in- of uitschakelen op uw Sagem-modem ?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een Sagem-modem. Schakel wifi in en uit zoals hieronder uitgelegd:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van uw modem
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. U komt terecht op de Wireless-pagina.
  4. Op de Wireless-pagina krijgt u een overzicht van het wifi-netwerk: Enabled (geactiveerd) of Disabled (gedeactiveerd). Klik op de Deactivate-knop (of op de Activate-knop) om het wifi-netwerk uit (of in) te schakelen. Klik vervolgens op de knop Apply onderaan het scherm.
    Scherm waar u de wifi-instellingen kunt aanpassen:

Op de voorkant van uw Sagem-modem kunt u zien dat het lampje WIFI niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.

Philips 3P or 2P

Philips 3P (bestaat in rood en in wit) of Philips 2P (bestaat in bronze, wit en zwart)

Hoe wifi in- of uitschakelen op uw Philips-modem ?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een Philips 3P- of Philips 2P-modem. Schakel wifi in en uit zoals hieronder uitgelegd:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. U komt terecht op de Wireless Settings-pagina.
  3. Op de Wireless Settings-pagina krijgt u een overzicht van het wifi-netwerk: Enable (geactiveerd) of Disable (gedeactiveerd). Vink het vakje Disable (of het vakje Enable) aan om het wifi-netwerk uit (of in) te schakelen. Klik vervolgens op de knop Save Settings.
    Scherm waar u de wifi-instellingen kunt aanpassen:
  4. Uw modem zal heropstarten en als hij daarmee klaar is, zult u een verwittiging krijgen dat uw internetverbinding werd heropgestart. Klik op de OK-knop.
  5. U komt dan op de Status-pagina waar u in de Gateway-kolom kunt zien of uw draadloos netwerk correct ingeschakeld (Wireless Enabled) of uitgeschakeld (Wireless Disabled) is.
    Op de Status-pagina ziet u of het wifi-netwerk in- of uitgeschakeld is

Op de voorkant van uw Philips-modem kunt u zien dat het WL-lampje (WL = wireless) niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.