Hoe verbinden met een wifi-netwerk?

Hoe surfen op een wifi-netwerk thuis of op kantoor? Activeer wifi, kies één van de beschikbare netwerken en voer het desbetreffende wachtwoord in. De volgende keer zal uw toestel automatisch inloggen op het wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw gsm of tablet aan op het wifi-netwerk?

Android
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Draadloos en netwerk > Wi-Fi-instellingen.
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbinden.

Volstaat deze uitleg niet, raadpleeg dan de help-pagina's van de fabrikant van uw toestel.

Verbind uw gsm zonder een wachtwoord

Beschikt u over een b-box 3 of b-box 2 ? Sommige Android gsm toestellen kunnen zich verbinden met wifi zonder paswoord in te tikken. Druk op Instellingen > Wi-Fi en vervolgens op Meer > WPS-drukknop (of > Geavanceerd > WPS-knop). Druk op de WPS-knop of WPS-ledlampje van uw modem.

iOS (iPhone, iPad of iPod)
  1. In the main menu, click Settings > Wi-Fi.
  2. Activate Wi-Fi to search for and display the available wireless networks.

Lijst van beschikbare wifi-netwerken

3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbind.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 10 Mobile
  1. Klik in het startscherm op Instellingen >  Netwerk en draadloos > Wi-Fi.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows Phone
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen >  Wi-Fi .
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op windowsphone.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw pc of Mac aan op het wifi-netwerk?

Weet u niet of u Windows 8, Windows 7 of iets anders hebt? Check welk besturingssysteem u hebt.

Windows 10
  1. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwerk  in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  4. Druk 2 seconden op de WPS-knop Options avancés Android of WPS-ledlampjevan uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet of u hebt een Sagem modem? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Indien de uitleg hierboven onvoldoende is, surf naar microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 8 en Windows 8.1
  1. Druk gelijktijdig de toetsen Windows en i in om uw Instellingen te tonen. U kunt ook de charmbalk oproepen door naar rechts vegen en vervolgens op Instellingen (Settings) te klikken.
  2. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwek icon of  computer scherm in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  5. Druk 2 seconden op de WPS-knop WPS-knop of WPS-ledlampjevan uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet of u hebt een Sagem modem? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 7
  1. Klik met uw rechtermuisknop (of dubbelklik) op de icoon voor de netwerkverbinding, dat zich rechtsonder op uw scherm bevindt, naast de tijdsaanduiding. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
    Vindt u de icoon voor de netwerkverbinding rechtsonder niet terug?

1.1. Klik op de knop Start linksonder op uw scherm en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).
    Startmenu (in Windows 7)

1.2. Dan zijn er 2 mogelijkheden:

• Als uw configuratiescherm per categorie gegroepeerd is, klik dan op Netwerk en internet (Network and Internet) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
      Configuratiescherm gegroepeerd per categorie
    • Als uw configuratiescherm op de klassieke manier opgesteld is, klik dan op Netwerkcentrum (Network and Sharing Center) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
      Configuratiescherm in klassieke weergave

2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
    Lijst van beschikbare wifi-netwerken
  4. Druk 2 seconden op de WPS-knop WPS-knop of WPS-ledlampjevan uw modem. Het WPS-lampje begint te knipperen en uw pc en modem worden dan automatisch verbonden.

Lukt dit niet of u hebt een Sagem modem? Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Mac OS
  1. Klik op de icoon Airport links bovenaan het scherm en selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  2. Naast de woorden Wireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Wilt u buitenshuis verbinding maken met wifi? Zie hoe surfen op een Wi-Fi Hotspot.