Probleem met beeld of geluid van Proximus TV?

U ziet een zwart scherm of een scherm met sneeuw. U krijgt een foutmelding. Klank en beeld zijn van slechte kwaliteit. Uw decoder is geblokkeerd. Kortom, uw Proximus TV werkt niet zoals het hoort. Volg de onderstaande stappen. Ze vormen een oplossing voor de meeste problemen.

Beeld of geluid zijn van slechte kwaliteit
 1. Als uw televisietoestel een HDMI-poort heeft, gebruik dan een HDMI-kabel in plaats van een scartkabel om de decoder aan te sluiten indien dit nog niet gebeurd is.
  HDMI-kabel en scartkabel
 2. Controleer de aansluiting van uw modem en uw decoder. Doe dit ook voor de CPL-adapters, de Wi-Fi Bridge of de Ruckus indien u een van deze toestellen hebt.
 3. Start uw toestellen opnieuw op: uw modem en decoder.
 4. Ga na of, indien aanwezig, de verklikkerlampjes van uw PLC of van uw Wi-Fi Bridge op rood staan. Zo ja, start deze opnieuw op
 5. Controleer de kwaliteit van uw lijn op MyProximus.
Er verschijnt een foutmelding
 1. Start uw toestellen  opnieuw op: uw modem en decoder.
 2. Ga na of, indien aanwezig, de verklikkerlampjes van uw PLC of van uw Wi-Fi Bridge op rood staan. Zo ja, start deze opnieuw op
 3. Controleer de kwaliteit van uw lijn op MyProximus.
   
U krijgt een blauw, zwart of grijs scherm of een scherm met sneeuw
 1. Controleer of uw televisietoestel op het juiste kanaal is geconfigureerd: druk op de AV-, AUX-, EXT- of HDMI-knop van de afstandsbediening van uw tv. Ga door tot het Proximus TV-scherm verschijnt.
 2. Start uw toestellen opnieuw op: uw modem en decoder.
 3. Ga na of, indien aanwezig, de verklikkerlampjes van uw PLC of van uw Wi-Fi Bridge op rood staan. Zo ja, start deze opnieuw op
Er verschijnt een startscherm, u wacht en er gebeurt niets
Na een update kan het soms iets langer duren voor uw Proximus TV weer is opgestart. Als er na vijf minuten niets gebeurt, Start dan uw toestellen opnieuw op: uw modem en decoder.

startscherm

Een ander probleem?
 1. Controleer de aansluiting van uw modem en uw decoder. Doe dit ook voor de CPL-adapters, de Wi-Fi Bridge of de Ruckus indien u een van deze toestellen hebt.
 2. Start uw toestellen opnieuw op: uw modem en decoder.
 3. Ga na of, indien aanwezig, de verklikkerlampjes van uw PLC of van uw Wi-Fi Bridge op rood staan. Zo ja, start deze opnieuw op
 4. Controleer de kwaliteit van uw lijn op MyProximus.

Nog niet opgelost?

Is uw probleem nog steeds niet opgelost? Contacteer onze technische dienst op het gratis nummer 0800 22 800. Houd het nummer van uw lijn bij Proximus bij de hand. Zo kunnen we u beter helpen. Dit nummer staat op uw factuur.

We helpen u graag verder met al uw vragen over Proximus. Voor vragen in verband met een andere leverancier (Windows, smart tv, enz.) raden we u aan de betrokken fabrikant te contacteren.


Heeft deze info u geholpen?


Meer

Forum

Geen antwoord gevonden? Vraag het onze community waar klanten en experts elkaar helpen.

Forum
Contact