Opnemen via uw dvd- of videorecorder

Wat u moet weten over opnames op een dvd- of videorecorder:

 • Wat kunt u opnemen?
  U kunt alle programma's opnemen van de zenders die deel uitmaken van het Proximus TV-basisabonnement, alsook van de boeketten. De programma's van deze zenders uit de op aanvraag-catalogus daarentegen kunnen niet worden opgenomen.
 • Kunt u iets opnemen en naar iets anders kijken?
  Als u een opname doet met een extern toestel (dvd- of videorecorder), is het niet mogelijk om een programma op te nemen en gelijktijdig een ander programma te bekijken.

Hoe kunt u een tv-programma opnemen op uw dvd- of videorecorder? Het hangt af van het aantal scart aansluitingen die het toestel ter beschikking heeft (1 of 2):

Hoe opnemen op een dvd- of videorecorder met 2 scart aansluitingen?

Plaats uw dvd- of videorecorder tussen het televisietoestel en de decoder zoals aangegeven op het bekabelingsschema. De installatie hangt af van het type decoder en of u al dan niet over HD-tv beschikt.

Op de onderstaande V3-decoder staat er geen symbool op de toets on-off.

Decoder V3

Bekabeling (dvd- of videorecorder met 2 scart aansluitingen)

Op de onderstaande V3B-decoder staat links van de navigatieknop de toets menu.

Decoder V3B

Bekabeling (dvd- of videorecorder met 2 scart aansluitingen)

Op de onderstaande V4-decoder verschijnt het nummer en de naam van de zender aan de voorkant. De toets menu staat rechts van de navigatieknop.

Decoder V4

Bekabeling (dvd- of videorecorder met 2 scart aansluitingen)

 • Hoe een lopend programma opnemen?
  U zult tv-programma's kunnen opnemen via de record- of opnameknop van uw dvd- of VCR-recorder.
  Opgelet: de recorder zal enkel de zender opnemen die door de decoder uitgezonden wordt. U zult dus niet meer kunnen zappen tijdens de opname.
 • Hoe een een opname programmeren?
  U kunt tv-programma's opnemen wanneer u niet aanwezig bent. U dient de programma's op te nemen op de extensie (AV kanaal) van de scart aansluiting waarop de decoder is aangesloten.
  Opgelet: laat uw decoder aanstaan op de zender die het programma zal uitzenden. Wanneer u meerdere programma's wil opnemen, dient u de herinnering van de TV-gids van Proximus TV te gebruiken zodat de decoder op het gewenste uur op het juiste kanaal te verspringt.

Hoe opnemen op een VCR- of dvd-recorder met 1 scart aansluiting?

Om programma's te kunnen opnemen via uw dvd- of VCR-recorder, dient u gebruikt te maken van een switch scart. Via een switch scart wordt het gemakkelijk om programma's op te nemen door elk toestel onafhankelijk van de andere te laten werken. U kunt een switch scart kopen in een van onze verkooppuntenkopen.

Bekabeling (video- of dvd-recorder met 1 scart aansluiting)

 1. Sluit de scart-kabel aan op uw televisietoestel.
 2. Plug de kabel van uw decoder in op de AV1 connector.
 3. Op de AV3 connector kunt u de kabel van uw dvd- of videorecorder aansluiten (DVD-R/VCR).
 4. Druk op de AV1 knop. U ziet dat het record lichtje (led) oplicht.
 5. Druk op de record- of opnameknop van uw video- of dvd-recorder (de decoder moet aan blijven staan).
  Opgelet: de recorder zal enkel de zender opnemen die door de decoder uitgezonden wordt. U zult dus niet meer kunnen zappen tijdens de opname. U kunt geen televisieprogramma's programmeren wanneer u niet aanwezig bent.
 6. Om het programma te bekijken dat u opgenomen hebt, drukt u eerst op de AV3 knop van de switch scart en vervolgens op de play knop van uw video- of dvd-recorder.

Opmerking: indien u een dvd-speler hebt, dan kunt u die aansluiten op de AV2 connector. Het volstaat dan om op de AV2 knop in te drukken om uw dvd's te bekijken via uw dvd-speler.


Heeft deze info u geholpen?


Meer

Forum

Geen antwoord gevonden? Vraag het onze community waar klanten en experts elkaar helpen.

Forum
Contact