Uw Ruckus resetten

Reset uw Ruckus-zender en -ontvanger ingeval zij onderling niet meer optimaal communiceren (d.w.z. als het lampje met de opgeheven duim Kwaliteit van het draadloze signaal niet groen brandt).

Hoe kunt uw Ruckus heropstarten?

1. Ontkoppel de zwarte voedingskabel achteraan het 1ste Ruckus-toestel (bv. de Ruckus-zender, naast de modem) en sluit hem opnieuw aan.
  2. Ontkoppel de zwarte voedingskabel achteraan het 2de Ruckus-toestel (bv. de Ruckus-ontvanger, naast de decoder) en sluit hem opnieuw aan.
  3. Wacht even tot de controlelampjes terug branden.

Hoe kunt uw Ruckus resetten?

1. Druk met de punt van een balpen gedurende 10 seconden op de knop die zich helemaal rechts op de achterzijde van een van beide apparaten bevindt.
  2. Doe hetzelfde op het 2de apparaat.
  3. Breng vervolgens om het even welk van beide apparaten met zijn elektrische kabel (zwarte kabel) in de nabijheid van het andere apparaat.
  4. Ontkoppel de (zwarte) elektrische kabels op de achterzijde van beide apparaten.
  5. Verbind de beide Ruckus-apparaten onderling met behulp van een (witte) netwerkkabel.
  6. Koppel de elektrische kabel van de Ruckus-zender opnieuw aan. De Ruckus-zender heeft een wit deksel terwijl de Ruckus-ontvanger een orange deksel heeft.
    Ruckus-zender (links, model: Access Point AF2821) en Ruckus-ontvanger (rechts, model: Adapter VF2121)
  7. Koppel nu de elektrische kabel van de Ruckus-ontvanger opnieuw aan.
  8. Wacht gedurende 2 minuten tot de 4 lampjes van de Ruckus-ontvanger groen branden (Wat betekenen de controlelampjes op uw Ruckus?). Als dat niet het geval is, herbegint u bij stap 4 (d.w.z. ontkoppel de elektrische kabels).
  9. Zodra deze lampjes branden, koppelt u de Ruckus-apparaten opnieuw op hun oorspronkelijke plaats aan (vergis u niet wat de volgorde betreft: de zender bij de modem en de ontvanger bij de decoder).
  10. Indien u over een 3de Ruckus beschikt moet u nog het volgende doen:

1. Druk gedurende 10 seconden op de kleine knop achteraan op het 3de Ruckus-apparaat (alleen op dit 3de apparaat!).
    2. Plaats dit Ruckus-apparaat nabij de Ruckus-zender.
    3. Ontkoppel de (zwarte) elektrische kabels van beide apparaten.
    4. Verbind de beide Ruckus-apparaten onderling met behulp van een (witte) netwerkkabel.
    5. Koppel de (zwarte) elektrische kabel van de Ruckus-zender opnieuw aan.
    6. Koppel nu de (zwarte) elektrische kabel van het 3de Ruckus-apparaat aan.
    7. Wacht tot de 4 lampjes van het 3de Ruckus-apparaat allemaal branden (dit kan tot 2 minuten duren).
    8. Zodra deze lampjes branden, koppelt u de Ruckus-apparaten opnieuw op hun oorspronkelijke plaats aan (de zender bij de modem en de ontvangers bij de decoder).