Vermijden dat uw modem als Wi-Fi Hotspot dient

U kunt op eender welk moment de Wi-Fi Hotspots-functie op uw modem deactiveren of opnieuw activeren. Standaard dienen alle modems als Wi-Fi Hotspot. De enige uitzonderingen zijn de b-box- en Philips-modem die nooit als Wi-Fi Hotspot kunnen dienen.

Het openstellen van uw modem voor andere Fon-gebruikers heeft geen enkele invloed op uw internetverbruik - of snelheid. Het privégedeelte (dat u gebruikt) en het publieke gedeelte (dat wordt gebruikt door andere Fon-gebruikers) van uw modem staan namelijk volledig los van elkaar.

Voorkomen dat uw b-box 3 wordt gebruikt als Wi-Fi Hotspot

Écran pour accéder au menu de configuration du modem

Pas de instellingen van uw b-box 3 aan via het configuratiemenu van uw modem of via de Wi-Fi Hotspots-lijn.

• Surf naar het configuratiemenu van uw modem
    1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
    2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
      Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
      Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password.
      Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem
    3. Klik in het centrale gedeelte van het scherm op Mijn Modem. Klik daarna op de tab Fon.
    4. Klik op de knop Uit om de Wi-Fi Hotspots-functie te deactiveren. U kunt deze functie nadien terug activeren via de knop Aan.
    5. Klik op de knop OK om de wijzigingen op te slaan.
  • Bel naar de Wi-Fi Hotspots-lijn
    Bel met uw vaste lijn naar onze Wi-Fi Hotspots-lijn op het gratis nummer 0800 20 640 om de Wi-Fi Hotspots-functie van uw modem te laten deactiveren.
    Als u niet belt met uw vaste lijn, zullen we u vragen naar uw telefoonnummer en het nummer van uw laatste factuur, d.w.z. het nummer van 10 of 12 cijfers, dat u terugvindt bovenaan uw factuur.

Voorkomen dat uw b-box 2 of Sagem wordt gebruikt als Wi-Fi Hotspot

B-box 2
Sagem

Pas de instellingen van uw b-box 2 of Sagem-modem aan via het configuratiemenu van uw modem of via de Wi-Fi Hotspots-lijn.

• Surf naar het configuratiemenu van uw modem
    1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
    2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
      Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
    3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings, en daarna op Hotspot.
    4. Klik op de knop Disable Hotspot om de Wi-Fi Hotspots-functie te deactiveren. U kunt deze functie nadien terug activeren via de knop Enable Hotspot.
  • Bel naar de Wi-Fi Hotspots-lijn
    Bel met uw vaste lijn naar onze Wi-Fi Hotspots-lijn op het gratis nummer 0800 20 640 om de Wi-Fi Hotspots-functie van uw modem te laten deactiveren.
    Als u niet belt met uw vaste lijn, zullen we u vragen naar uw telefoonnummer en het nummer van uw laatste factuur, d.w.z. het nummer van 10 of 12 cijfers, dat u terugvindt bovenaan uw factuur.

Voorkomen dat uw b-box wordt gebruikt als Wi-Fi Hotspot

B-box

Een b-box kan nooit worden gebruikt als Wi-Fi Hotspot. U kunt deze functie dus niet activeren of deactiveren.

Voorkomen dat uw Philips-modem wordt gebruikt als Wi-Fi Hotspot

Philips 3P (bestaat in rood en in wit) of Philips 2P (bestaat in bronze, wit en zwart)

Een Philips 3P- of 2P-modem kan nooit worden gebruikt als Wi-Fi Hotspot. U kunt deze functie dus niet activeren of deactiveren.