Apps, spelletjes of nummers betalen via Proximus

Wilt u apps, games, films, muziek of e-boeken digitaal aankopen? Ga uw gang, want in de meeste gevallen kan betalen eenvoudig via Proximus: via uw aanrekening, uw factuur of uw Pay&Go-krediet!

Kies uw winkel en ga als volgt te werk:

Play Store

Play Store

Ga met uw Android-smartphone met een Proximus-simkaart naar Google Play Store en activeer met 1 aankoop Proximus als betaalmethode. Nadien verschijnt automatisch "Betalen via mijn Proximus-rekening".

Hoe aankopen via Proximus?

Doe een aankoop in Play Store om uw Proximus-factuur, Proximus-aanrekening of Pay&Go-kaart te activeren. Houd de gegevens van uw Google-account bij de hand. Hebt u een tablet, dan moet deze een simkaart hebben en sms’en kunnen ontvangen.

1. Open op uw Android-smartphone Play Store en kies welke app, muzieknummer, spelletje, … u wilt aankopen.
  2. Tik op de prijs en, in geval van een app, tik op Accepteren.
  3. Tik op "Facturering via Proximus inschakelen". Ziet u dit niet staan, tik dan op het pijltje langs de naam van de app. Zo opent u Betaalmethoden. Kies daar "Facturering via Proximus inschakelen".
  4. Geef uw gsm-nummer, naam en voornaam op. Klik op Versturen.
  5. Geef uw Google-wachtwoord in.
  6. Als bevestiging ontvangt u een gratis sms van het nummer 8120 en een e-mail met als afzender Google Play.
  7. Uw aangekochte app, game, film, nummer of boek wordt gedownload. Betalen via Proximus is nu als standaard actief in Play Store. U kunt dit ook gebruiken op een andere smartphone, tablet (met of zonder simkaart) of pc, op voorwaarde dat u daar inlogt met dezelfde Google-account.

Bekijk uw aankopen in de MyProximus-app (Mijn Verbruik>Mijn mobiele betalingen) of via de website van MyProximus onder Betaalnummers, betaalsms'en en diensten door derden. Van Play Store ontvangt u ook e-mails en krijgt u toegang tot een accountpagina.

Lukt aankopen niet?

U ziet geen vermelding Betalen via mijn Proximus-rekening? Ga na welke van deze situaties op u van toepassing is:

• Staat een andere betaalmethode als standaard ingesteld? Volg de procedure zoals hierboven beschreven.
  • Hebt u betalen met uw gsm volledig uitgeschakeld? Activeer opnieuw deze mogelijkheid door de limiet voor uw mobiele betalingen aan te passen.

U ziet Betalen via mijn Proximus-rekening maar aankopen lukt niet? Er zijn bepaalde limieten van toepassing:

Kies in deze gevallen een andere betaalmethode om uw aankoop te doen. U vindt meer uitleg over online aankopen en betaalmethodes in Play Store op google.com.

Microsoft Store

Microsoft Store

Ga met uw Windows Phone met een Proximus-simkaart naar Microsoft Store. U ziet bij een aankoop meteen de mogelijkheid om via Proximus te betalen.

Hoe aankopen via Proximus?

1. Open op uw Windows Phone de Microsoft Store.
  2. Kies welke app, game, film, muzieknummer of e-boek u wilt aankopen.
  3. Tik op Kopen. U ziet automatisch het logo en de naam van Proximus verschijnen.
  4. Tik op Kopen.
  5. Uw aangekochte app, game, film, nummer of boek wordt gedownload.

Bekijk uw aankopen in de MyProximus-app (Mijn Verbruik>Mijn mobiele betalingen) of via de website van MyProximus onder Betaalnummers, betaalsms'en en diensten door derden. Van Microsoft Store ontvangt u ook e-mails en krijgt u toegang tot een accountpagina.

Lukt aankopen niet?

U ziet u geen Proximus-logo? Ga na welke van deze situaties op u van toepassing is:

• Staat een andere betaalmethode als standaard ingesteld? Tik op Betalingsmethoden toevoegen of wijzigen en voeg Proximus toe.
  • Hebt u betalen met uw gsm volledig uitgeschakeld? Activeer opnieuw deze mogelijkheid door de limiet voor uw mobiele betalingen aan te passen.
  • Op een tablet (met of zonder simkaart) is aankopen voorlopig niet mogelijk.

U ziet wel het Proximus logo, maar aankopen lukt niet? Er zijn bepaalde limieten van toepassing:

Kies in deze gevallen een andere betaalmethode om uw aankoop te doen. U vindt meer uitleg over online aankopen en betaalmethodes in Microsoft Store op microsoft.com.

App Store

App Store

Het is niet mogelijk om apps, muziek, spelletjes … voor uw iPhone of iPad te betalen via Proximus.

Galaxy Store

Galaxy Store

Het is niet mogelijk om apps, muziek, spelletjes … voor uw Samsung te betalen via Proximus.