Problemen met uw gsm in het buitenland

Normaal gezien kunt u uw gsm gewoon gebruiken in het buitenland.. Uw toestel heeft geen aparte configuratie nodig, maar u controleert best even of roaming is ingeschakeld op uw gsm. Enkel als u een Pay&Go-kaart hebt, moet u minstens 1 keer hebben gebeld in België om uw gsm in het buitenland te kunnen gebruiken. Bovendien moet u over tenminste € 1,50 belkrediet beschikken.

• Kunt u niet bellen in het buitenland?
    Om vanuit het buitenland te bellen naar België, moet u het landnummer (+32) toevoegen aan het telefoonnummer en de eerste 0 laten vallen. Om bijvoorbeeld te bellen naar voicemail vanuit het buitenland , toetst u +32 475 15 1969.
  • Kunt u niet sms'en in het buitenland?
    Open de sms-instellingen van uw gsm en kijk na of het nummer +32 475 16 16 16 staat ingesteld als sms-centrale. Indien nodig kunt u de handleiding van uw toestel raadplegen.
  • Kunt u niet mms'en in het buitenland?
    Als u een Pay&Go-kaart hebt, dan moet u minstens 1 keer hebben gebeld én minstens 1 mms hebben verzonden in België om in het buitenland te kunnen mms’en.
  • Kunt u niet surfen en e-mailen in het buitenland?
    De eenvoudigste manier om te e-mailen in het buitenland is via uw webbrowser (Internet Explorer, Chrome, Safari, enz.). Wilt u e-mails versturen via een mailapplicatie, zoals Outlook of Mac Mail? Dan verifieert u best uw e-mailinstellingen. Een mailapplicatie verbruikt minder data, en is dus goedkoper.