Geen netwerk in het buitenland

Verschijnt er geen netwerk op uw gsm in het buitenland? Pas uw gsm-instellingen aan en controleer of uw toestel is aangepast aan het lokale netwerk.

Pas uw gsm-instellingen aan voor het buitenland

Normaal schakelt uw toestel automatisch over naar een beschikbare operator zodra u in het buitenland bent.
Is dit niet gebeurd of verkiest u een ander buitenlands netwerk? Pas dan manueel de netwerkinstellingen van uw toestel aan. Selecteer uw gsm of tablet en volg de instructies. Controleer ook of roaming ingeschakeld is.
Opgelet, in sommige afgelegen gebieden (woestijn, gebergte, enz.) is er geen enkel netwerk beschikbaar.

Controleer of uw gsm is aangepast aan het lokale netwerk

In sommige werelddelen gebruikt men een andere netwerkfrequentie: 900 en 1800 MHz in Europa, 1900 MHz in Noord-Amerika en 850 MHz in Zuid-Amerika en Azië. Bijna alle hedendaagse gsm’s zijn zogeheten "multibandtoestellen", waarmee u kunt bellen via meerdere frequenties. Als u echter nog een oude gsm hebt, dan kunt u deze in sommige landen en regio’s niet gebruiken. U kunt de beschikbare frequenties van uw toestel verifiëren in onze gsm-catalogus of op de website van de fabrikant.