×
×
Marco Polo

Marco Polo

Marco Polo

Marco Polo is een historische figuur die tot de verbeelding spreekt. Logisch dus dat Netflix de kans greep om een serie over de Italiaanse ontdekkingsreiziger te creëren. Het resultaat is een aangrijpend relaas over de avonturen van Marco Polo aan het hof van Koeblai Khan in het Mongolië van de dertiende eeuw. Deze serie wordt gekruid door seksuele intriges, hebzucht en rivaliteit.

Bij een historisch epos als dit moet alles ‘af’ zijn: imposante sets en waarheidsgetrouwe kostuums horen erbij. Je kunt niet anders dan onder de indruk zijn van deze serie. Marco Polo grijpt je bij je nekvel en laat je niet meer los.

Netflix


IMDb-rating
8,1/10

Taal
Engels

Duur
60 min.

Genre
Avontuur

Seizoenen
2

Doelgroep
Volwassenen


Ontdekkingsreiziger avant la lettre

Marco Polo was een revolutionair in zijn tijd. De Venetiaan waagde zich aan verre ontdekkingsreizen en ontdekte onbekend terrein. Na zijn terugkeer legde hij z’n bevindingen vast in ‘Il Milione’, een boek dat een schat aan informatie bevat over het Verre Oosten (China, Indië en Perzië). Marco Polo beschreef de oosterse gewoonten en de gebruiken en verzamelde heel wat geografische kennis, die later in de cartografie werd gebruikt. Bovendien luidde hij het tijdperk van grote ontdekkingsreizigers in, van wie Columbus de bekendste is.

Marco Polo

Marco Polo in de voetsporen van zijn vader

Marco Polo krijgt reizen met de paplepel toegediend. Zijn vader Niccolò trekt als handelaar de wereld rond. Wanneer hij zijn zoon op een van z’n avonturen meeneemt, vallen ze in de handen van Koeblai Khan, de keizer van Mongolië. De serie zoomt in op die periode en voert de kijker mee naar de tot de verbeelding sprekende Chinese dynastieën. De serie werd door de critici als ‘episch’ bestempeld en de visuele effecten zijn memorabel.

Marco Polo

Trailer

Seizoenen

Marco Polo

Seizoen 1

Nadat Marco Polo en zijn vader gevangen worden genomen, beslist die laatste om zijn zoon als onderpand te geven om vrijgelaten te worden. Koeblai Khan is volop op veroveringstocht in China en leert Marco de cultuur en de oosterse krijgskunst kennen. Marco Polo neemt ook deel aan gevechten en komt voor gevaarlijke uitdagingen te staan. Bovendien worden zijn loyaliteit een integriteit op de proef gesteld.

Marco Polo

Seizoen 2

Door het overweldigende succes van het eerste seizoen staat er een tweede seizoen van Marco Polo op stapel. Daarmee treedt deze reeks in de voetsporen van andere succesvolle Netflix-series zoals House of Cards en Orange Is the New Black. Seizoen twee komt in 2016 op de buis. Hou het in de gaten!

Cast

Marco Polo
Lorenzo Richelmy
Marco Polo

Marco Polo
Tom Wu
Hundred Eyes

Marco Polo
Benedict Wong
Kublai Khan

Marco Polo
Remy Hii
Prince Jingim

Marco Polo
Zhu Zhu
Kokachin


Chin Han
Jia Sidao

Speciale aanbieding

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Contact