×
×
Boss

Boss

Boss

Het dateert voor velen onder ons ‘van voor hun tijd’, maar toch: ‘Cheers’ was een van de allereerste succesvolle sitcoms, mede dankzij de vele kleurrijke personages die aan de toog van Ted Danson plaatsnamen. Wie de reeks ooit zag herinnert zich vast nog Frasier, de psychiater die gespeeld werd door Kelsey Grammer. Nu is Grammer terug, en hoe! In Boss geeft hij gestalte aan de burgemeester van Chicago, Tom Kane. Een burgemeester met een geheim waarvan enkel zijn huisarts op de hoogte is ...

Netflix


IMDb-rating
8,1/10

Taal
Engels

Duur
56 min.

Genre
Politiek, drama

Seizeoenen
2

Doelgroep
Volwassenen


Dementerende burgemeester

Een grootstad als Chicago leiden: daarvoor moet je uit het goede hout gesneden zijn. Tom Kane is dat ook – hij beschikt over de nodige ‘hard skills’ voor de job, inclusief de neiging tot corrupt en immoreel handelen –  tot hij op een dag te horen krijgt dat hij aan vroegtijdige dementie lijdt. Een figuurlijk doodvonnis voor iemand in zijn positie. Zijn ziekte is onomkeerbaar, maar zijn vastberadenheid is dat niet. 

Boss

Golden Globe voor Grammer

Kane besluit zijn ziekte te verzwijgen voor iedereen; zelfs zijn vrouw en kinderen weten van niets. De burgemeester neemt medicijnen die de symptomen onderdrukken, maar dat verhindert niet dat zijn medewerkers gaandeweg beginnen te vermoeden dat er iets scheelt met hun baas – alleen weten ze niet precies wat. Kelsey Grammer mocht een Golden Globe mee naar huis nemen voor zijn sublieme vertolking van de machtspoliticus Kane in dit veelzijdige politieke en psychologische drama.

Boss

Seizoenen

Boss

Seizoen 1

We maken kennis met Tom Kane, de bikkelharde burgemeester van Chicago. Hij doet zich niet anders voor dan hij is: “Ik ben misschien een slecht mens, die slechte dingen gedaan heeft. Maar ik wist wél altijd waarom ik ze deed.” Kane is een ambigue figuur, die altijd handelt in het belang van zijn stad, Chicago. Wanneer hij te horen krijgt dat hij aan dementie lijdt, besluit hij dat geheim te houden. Maar hoe lang kan hij blijven doorwerken, zonder argwaan te wekken bij zijn medewerkers?

Boss

Seizoen 2

Ondanks zijn ziekte en het feit dat die hem ternauwernood zijn baan heeft gekost, blijft de burgemeester van Chicago op post. Hij stort zich op nieuwe projecten, maar moet tegelijkertijd almaar zwaardere medicijnen slikken om zijn neurologische symptomen de baas te blijven. Ook privé eisen de omstandigheden hun tol: Kane’s vrouw vraagt zich af of hun huwelijk nog wel stand kan houden.

Cast

Boss
Kelsey Grammer
Tom Kane

Boss
Connie Nielsen
Meredith Kane

Boss
Hannah Ware
Emma Kane

Boss
Martin Donovan
Ezra Stone

Boss
Kathleen Robertson
Kitty O'Neill

Boss
Jeff Hephner
Ben Zajac

Speciale aanbieding

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Contact