×
×
img

Starten met MyProximus

MyProximus

Via de MyProximus-portaalsite voor professionals beheert u gemakkelijk alle aspecten van uw bedrijfsaccount. De site biedt een overzicht van de vaste, mobiele en ICT-oplossingen waarvan uw bedrijf gebruikmaakt en van uw Proximus-facturen.

De vernieuwde MyProximus-portaalsite presenteert u een handig overzicht van de verschillende toepassingen opgedeeld in functionele categorieën met Proximus-oplossingen uit de diverse gamma’s (vast, mobiel, ICT):

Naast dit praktische MyProximus-toegangsportaal blijven uw vertrouwde MyProximus-portaalsites rechtstreeks toegankelijk:

 • MyProximus Office voor vaste producten en oplossingen
 • MyProximus Mobile voor mobiele producten en oplossingen
 • MyProximus ICT voor ICT-producten en oplossingen

Voor bedrijfs-SPOC’s biedt de MyProximus-portaalsite voor professionals twee verschillende views:

 • My Administrator-view: oplossingen en diensten met betrekking tot uw bedrijf
 • My professional mobile number: diensten met betrekking tot uw professionele mobiele abonnement

MyProximus Office

MyProximus Office geeft u het overzicht van al uw vaste producten en oplossingen.

 • Raadpleeg uw factuur en verbruik online
 • Beheer uw abonnementen en voeg opties toe
 • Volg uw probleemtickets op
 • Krijg toegang tot specifieke technische en servicerapporten over de oplossingen geïnstalleerd in uw bedrijf
 • Activeer bijkomende mailboxen, beheer uw wachtwoorden en domeinnaam

Afhankelijk van uw gebruikersprofiel kan de toegang tot bepaalde applicaties variëren. Elke gebruiker moet toegang aanvragen tot elke applicatie. Aanvragen zullen altijd gevalideerd worden door het MyProximus-team voor toegang wordt verleend.

Registreren

Vragen? Lees de FAQ: Hoe registreren voor MyProximus Office

MyProximus Office in detail

MyProximus Office in detail
Mijn overzicht

‘Mijn overzicht’ is de homepage van MyProximus Office. U krijgt er een beeld van uw belangrijkste gegevens en de directe links naar de belangrijkste diensten.

Mijn producten

Vraag toegang tot deze rubriek om uw producten te beheren: abonnementen wijzigen, diensten activeren, opties toevoegen voor internet en vaste telefonie.

Mijn factuur en verbruik

In deze rubriek hebt u toegang tot uw laatste 6 facturen en uw huidig verbruik. U kunt ook onze Billing Manager-applicatie gebruiken voor meer geavanceerde analyses en rapporten over uw facturen. Om toegang tot Billing Manager aan te vragen, lees de FAQ:  Billing Manager gebruiken.

Mijn voordelen

Raadpleeg en wijzig uw getrouwheidspunten in deze rubriek. Bekijk uw internetvoordelen en geniet exclusieve partnerkortingen. Deze applicatie is ook beschikbaar voor klanten die in aanmerking komen voor het Proximus-getrouwheidsprogramma. Contacteer uw Account Manager om te weten of uw bedrijf in aanmerking komt voor dit programma.

Mijn administratie

Via deze module kunt u uw persoonlijke gegevens wijzigen en uw MyProximus Office-profiel beheren. Daarnaast geeft deze rubriek u als administrator toegang tot een gebruikersmanagementinterface waarmee u alle gebruikers binnen uw bedrijf kunt beheren die toegang hebben tot MyProximus Office. Tot slot krijgt u in deze rubriek het overzicht van uw contracten, de algemene voorwaarden en de contractuele servicebeschrijvingen.

Mijn berichten

'Mijn berichten' biedt u toegang tot uw Proximus-mailbox die gekoppeld is aan uw internetabonnementen.

Bedrijfs tools

In 'Bedrijfs tools' kunt u alle applicaties vinden die relevant zijn voor uw business. Op 1 centrale plaats voor een gemakkelijke toegang.

 • Raadpleeg de status van uw lopende bestellingen via de ‘e-Order status’-applicatie.
 • Log incidenten en volg ze op via de ‘e-Troubleshooting’-applicatie.
 • Krijg toegang tot specifieke service- en technische rapporten via de Integrated reporting portal en veel meer.
Nuttige links

‘Nuttige links’ bevat snelkoppelingen naar nuttige diensten voor uw bedrijf of uw profielgegevens. Wijzig uw MyProximus wachtwoord, uw bedrijfsgegevens, mijn verhuizing, etc..

MyProximus Mobile

MyProximus Mobile geeft u een overzicht van al uw mobiele producten en oplossingen.

 • Raadpleeg uw vloot mobiele toestellen en analyseer uw mobiel verbruik en uitgaven. Om toegang tot Fleet Manager aan te vragen, lees de FAQ:  Fleet Manager gebruiken.
 • Controleer het realtime dataverbruik van uw vloot.
 • Beheer uw tariefplannen, opties en diensten.
 • Volg lopende veranderingen aan uw mobiele vloot op.
 • Beheer uw getrouwheidspunten.

Afhankelijk van uw gebruikersprofiel kan de toegang tot bepaalde applicaties variëren. Elke gebruiker moet toegang aanvragen tot elke applicatie. Aanvragen zullen altijd gevalideerd worden door het MyProximus-team voor toegang wordt verleend.

Registreren

Vragen? Lees de FAQ: Hoe registreren voor MyProximus Mobile

MyProximus Mobile in detail

In MyProximus Mobile vindt u een overzicht van de vloot van toestellen in uw organisatie. U krijgt er ook toegang tot alle middelen nodig om die vloot te beheren.

My Business in detail
Fleet Manager

Met de 'Fleet Manager'-tools kunt u het verbruik en de uitgaven analyseren van uw vloot door de vooraf ingestelde standaardrapporten te raadplegen of door uitgavenrapporten op maat te creëren die afgestemd zijn op de noden van uw organisatie. Daarnaast biedt het ook een handige tool om het overzicht te behouden van uw vloot van handsets.

Producten & diensten

In deze sectie krijgt u een overzicht van uw vloot. U kunt er ook uw opties en tariefplannen instellen. Daarnaast krijgt u toegang tot een geheel van toepassingen om specifieke diensten online te beheren:

 • Configuraties en opties: ken een nieuwe simkaart toe aan een bestaand mobiel nummer, consulteer de gegevens van een simkaart, wijzig het tariefplan van één of meerdere mobiele nummers en wijzig opties.
 • Transactiestatus: volg de status van uw veranderingen.
 • Enterprise Switch: combineer en gebruik u 2 verschillende telefoonnummers op 1 smartphone. Via de app wisselt u eenvoudig tussen uw persoonlijke en professionele nummer. Uw fleetmanager kan alles beheren via de admin tool.
 • Netwerkservicerapportering in het kader van een Performance Pack-contract.
Factuur & verbruik

Raadpleeg uw lopende uitgaven (tussen factuurcycli in) voor mobiele telefonie, sms en mobiele data. Zo kunt u de impact van het huidige verbruik van uw medewerkers op uw volgende factuur evalueren. Consulteer ook uw betaalstatus en download een pdf-versie van uw mobiele facturen.

Dankzij de Billing Manager-toepassing krijgt u rapporten en een gedetailleerde analyse van uw facturen.

Om toegang aan te vragen tot Billing Manager verwijzen graag naar de FAQ Using Billing Manager.

Administratie

In deze administratierubriek hebt u toegang tot een aantal functionaliteiten:

 • Gebruikersmanagement laat u toe om gebruikers te creëren en te beheren welke gebruikers toegang hebben tot welke applicaties in uw My Business-omgeving.
 • Grouping & naming biedt u de mogelijkheid om:
  • uw mobiele nummers en klantenaccounts te groeperen volgens uw interne organisatiestructuur
  • referentienamen te geven aan al uw mobiele nummers en klantenaccounts
Voordelen

Deze applicatie geeft u een up-to-date overzicht van de getrouwheidspunten die u hebt verzameld. Ruil uw getrouwheidspunten in voor geschenken uit onze catalogus met getrouwheidsgeschenken en bekijk uw bestelhistoriek. De applicatie is beschikbaar voor bedrijven die in aanmerking komen voor het Proximus-getrouwheidsprogramma. Contacteer uw accountmanager of bel 0800 22 200 om te weten of uw bedrijf in aanmerking komt voor dit programma.

Contact

In deze rubriek krijgt u een overzicht van de personen die u kunt contacteren voor vragen over uw mobiele vloot. Als u een specifieke Customer Support Officer hebt, zult u ook zijn/haar nummer zien. Tot slot kunt u vragen om teruggebeld te worden op het tijdstip dat u uitkomt.

Help

Ontdek het overzicht van de handleidingen voor het gebruik van alle applicaties in My Business, en een link naar de veelgestelde vragen.

MyProximus ICT

Als u Proximus ICT services hebt, hebt u ook toegang tot de ICT selfserviceportal bovenop de MyProximus selfserviceportals. De ICT selfserviceportal biedt u de volgende mogelijkheden:

 • Creëer en volg uw probleemtickets op om Proximus op de hoogte te brengen van problemen met producten en diensten die onder contract zijn
 • Beheer de toegangsrechten van collega's tot de selfserviceportal
 • Creëer en volg change requests op om de werking van uw systeem te optimaliseren
 • Raadpleeg rapporten die gecreëerd werden om de oplevering van Proximus-diensten op te volgen

U hebt toegang tot de ICT selfserviceportal zodra uw ICT service geactiveerd is.

MyProximus ICT

Raadpleeg en analyseer uw facturen en uitgaven

Standaard onlinefacturatietools

De standaard onlinefacturatietools binnen de MyProximus-portals bieden uw organisatie tal van voordelen:

 • Raadpleeg de historiek van uw facturen per factureringsaccount
 • Download pdf's van uw facturen wanneer u maar wilt. Deze pdf's hebben geen enkele wettelijke waarde en kunnen niet gebruikt worden voor fiscale doeleinden
 • Controleer het saldo van uw onbetaalde facturen
 • Controleer de huidige (realtime) uitgaven. Zo kent u meteen de impact van het huidige verbruik op uw volgende factuur
Geavanceerde factuuranalysetools

Proximus biedt u 2 krachtige tools voor onlinefactuuranalyse waarmee u rapporten kunt creëren, analyseren en downloaden op basis van uw facturatiegegevens.

 • Krijg toegang tot vooraf gedefinieerde standaardrapporten
 • Krijg toegang tot details van de gesprekken ('call data records' of CDR)
 • Analyseer kostencenters
 • Krijg gepersonaliseerde rapporten.

Link MyProximus Office en MyProximus Mobile

U kunt uw MyProximus Office- en MyProximus Mobile-accounts koppelen om toegang te krijgen tot al uw applicaties via 1 login.

Vragen? Lees de FAQ: MyProximus Office- en MyProximus Mobile-accounts linken