×
×

Het beste netwerk

Voor uw bedrijf

Maar één kan de beste zijn

En dat zijn wij

In 93% van de tests de beste

In 93% van de tests uitgevoerd door Commsquare waren wij de beste of op een gedeelde eerste plaats in bellen, surfen, downloaden en sharen, versus 72% voor Orange en 34% voor Base.

Geen tests in een afgesloten labo, maar situaties waarin je je smartphone elke dag gebruikt.

Details van de metingen

Het onafhankelijke bureau Commsquare test regelmatig het netwerk van Proximus. Dat betekent dat er een wagen met verschillende ontvangers langs Belgische wegen rijdt om overal de kwaliteit te meten. Dit voertuig rijdt gemiddeld 8.100 km. Daarnaast werden er gedurende 40 dagen al wandelend metingen uitgevoerd (ook indoor), alsook 10 dagen metingen op de trein. In totaal worden 16.500 oproepen per operator behandeld en 6.300 datatesten per operator uitgevoerd. Metingen die Commsquare in Q3 2016 heeft uitgevoerd (03/08/2016 – 14/09/2016).

De snelheid wordt gemeten zoals de klant die ervaart. De metingen gebeuren met een 3G- en 4G-toestel in "free mode", dat zich automatisch verbindt met het best beschikbare netwerk (2G, 3G of 4G). Deze snelheden kunnen lager liggen dan de metingen op het netwerk zelf, maar liggen dichter bij de reële klantenervaring.

Elke gemeten situatie is een combinatie van toestel (2G, 3G of 4G toestel), type gebruik (bellen, downloaden, uploaden, surfen, video streamen, sms), en plaats (zowel drive-testen in steden en gemeenten verspreid over België en op autowegen als testen uitgevoerd door een voetganger op indoor locaties en in de trein). De resultaten worden door Commsquare weergegeven in een Mobile Customer Experience Dashboard met 85 situaties. In 93% van deze situaties scoort Proximus het best, versus 72% voor Orange en 34% voor Base. Er zijn ex aequos in verschillende situaties, daarom is de som van de percentages groter dan 100%.

podium

Met een bereik van 97,85%

Met een 4G-bereik van 97,85% riep het BIPT ons uit tot het netwerk met het beste bereik in België.

Benieuwd? Bekijk hier ons netwerkbereik in detail.

Kwaliteit van het Proximus-netwerk

Elke dag blijven wij investeren in de ontwikkeling van ons netwerk om je de beste ervaring te bieden, vandaag én in de toekomst.

commsquare

Het onafhankelijke bureau CommSquare test regelmatig het netwerk van Proximus. Dat betekent dat er een wagen met verschillende ontvangers langs Belgische wegen rijdt om overal de kwaliteit te meten. Dit voertuig rijdt gemiddeld 8.100 km, behandelt 16.500 oproepen en doet 6.300 datatesten per operator. Metingen die CommSquare in Q3 2016 (03/08/2016 – 14/09/2016) heeft uitgevoerd.

De snelheid wordt gemeten zoals de klant die ervaart. De metingen gebeuren met een 3G- en 4G-toestel in "free mode", dat zich automatisch verbindt met het best beschikbare netwerk (3G of 4G). Deze snelheden kunnen lager liggen dan de metingen op het netwerk zelf, maar liggen dichter bij de reële klantenervaring. Proximus biedt de beste gemiddelde downloadsnelheid met een 4G-toestel: 23/36% sneller dan Orange, 32/39% sneller dan Base.
 
4G+ netwerk: Sinds 30 oktober 2015 kunnen alle mobiele Proximus-klanten met een 4G+ compatibel toestel genieten van de voordelen van 4G+ in 20 belangrijke steden en aan de Belgische kust (Brussel & de Brusselse Rand, Gent, Antwerpen, Leuven, Namen, Luik, Charleroi, Hasselt, Brugge, Kortrijk, Aalst, Sint-Niklaas, Mechelen, Waver, Waterloo, Halle, Genk, Louvain-la-Neuve, La Louvière, Bergen).

Voordelen

Om zowel onderweg als op kantoor te werken, kunt u rekenen op het kwaliteitsvolle mobiele netwerk van Proximus. Elke dag investeren we in het netwerk om u de beste ervaring te bieden.

Het 4G-netwerk

Met 4G, geniet van een supersnelle surfsnelheid:

Even snel als een wifi-verbinding op kantoor!
4G-toegang wordt automatisch opgenomen in al onze tariefplannen.

Gegarandeerd een ultrakrachtig mobiel netwerk, daar gaan wij voor. Daarom rollen we vanaf november 4G+ uit in meer dan 20 Belgische steden, hiermee wordt mobiel surfen sneller dan ooit. Surf, stream en share er op los aan duizelingwekkende snelheden tot zelfs 225 Mbps!

Kaart met het netwerkbereik

Ons 4G-netwerk bereikt al ruim 96,5 % van de Belgische bevolking.

Ook in het buitenland

Wat heb ik nodig om 4G te gebruiken?

Surfen op uw smartphone, iPhone, tablet of laptop

Met een compatibel 4G-toestel en een mobiel internetabonnement bent u direct online en kunt u de snelheid van ons 4G-netwerk ervaren.

De beste 4G-toestellen

Kies voor een mobiel internetabonnement voor smartphone, iPhone, tablet of laptop.

  • Voor een optimaal gebruik van het datavolume binnen uw bedrijf, kiest u het beste voor de National Shared Data bundels. Hiermee verdeelt u zelf het gekozen datavolume tussen uw medewerkers en de toestellen.

Alle mobiele internettarieven

Contact

Graag meer informatie? Contacteer uw accountmanager of klik op Contacteer mij en vul het formulier in. We contacteren u dan zo snel mogelijk.

Contacteer mij

Bent u privé-klant, zelfstandige of klein bedrijf? Dan contacteert u best uw eigen klantendienst.