×
×
De Proximus-kwaliteit

De Proximus-kwaliteit

Ongeduldig zijn heeft zo zijn voordelen

Supersnel werken, surfen en downloaden
Altijd en overal
Nieuwste technologieën: 4G+ en HD Voice
1,3 miljoen Wi-Fi Hotspots

Maar één kan het meest ongeduldig zijn

En dat zijn wij

In 93% van de tests de beste

In 93% van de tests uitgevoerd door Commsquare waren wij de beste of op een gedeelde eerste plaats in bellen, surfen, downloaden en sharen, versus 72% voor Orange en 34% voor Base.

Geen tests in een afgesloten labo, maar situaties waarin je je smartphone elke dag gebruikt.

Details van de metingen

Het onafhankelijke bureau Commsquare test regelmatig het netwerk van Proximus. Dat betekent dat er een wagen met verschillende ontvangers langs Belgische wegen rijdt om overal de kwaliteit te meten. Dit voertuig rijdt gemiddeld 8.100 km. Daarnaast werden er gedurende 40 dagen al wandelend metingen uitgevoerd (ook indoor), alsook 10 dagen metingen op de trein. In totaal worden 16.500 oproepen per operator behandeld en 6.300 datatesten per operator uitgevoerd. Metingen die Commsquare in Q3 2016 heeft uitgevoerd (03/08/2016 – 14/09/2016).

De snelheid wordt gemeten zoals de klant die ervaart. De metingen gebeuren met een 3G- en 4G-toestel in "free mode", dat zich automatisch verbindt met het best beschikbare netwerk (2G, 3G of 4G). Deze snelheden kunnen lager liggen dan de metingen op het netwerk zelf, maar liggen dichter bij de reële klantenervaring.

Elke gemeten situatie is een combinatie van toestel (2G, 3G of 4G toestel), type gebruik (bellen, downloaden, uploaden, surfen, video streamen, sms), en plaats (zowel drive-testen in steden en gemeenten verspreid over België en op autowegen als testen uitgevoerd door een voetganger op indoor locaties en in de trein). De resultaten worden door Commsquare weergegeven in een Mobile Customer Experience Dashboard met 85 situaties. In 93% van deze situaties scoort Proximus het best, versus 72% voor Orange en 34% voor Base. Er zijn ex aequos in verschillende situaties, daarom is de som van de percentages groter dan 100%.

podium

Met een bereik van 97,85%

Met een 4G-bereik van 97,85% riep het BIPT ons uit tot het netwerk met het beste bereik in België.

Benieuwd? Bekijk hier ons netwerkbereik in detail.

Onze klanten bevestigen!

Tijdens de Tweakers Awards 15/16 verkozen zij ons namelijk tot de:

beste mobiele provider in België

Alle details

Ontdek zelf hoe snel het gaat op ons netwerk.

Doe de speedtest via de gratis app

Uw zaak overal en altijd verbonden dankzij een kwaliteitsvol netwerk

Surf nog sneller met 4G:

Ontdek het netwerk kwaliteit.

Onderweg surfen dankzij Wi-Fi Hotspots

Uw smartphone schakelt automatisch van het 3G/4G/4G+ netwerk naar één van de 1,3 miljoen Wi-Fi Hotspots in België en in het buitenland.

De mobiele dekking is niet optimaal op kantoor?

Een goed geïsoleerd gebouw is positief voor het milieu… maar het mag u niet verhinderen om efficiënt samen te werken. Bied uw klanten en werknemers een betere oproep- en surfkwaliteit dankzij de Mobile Coverage Extender.

Ook morgen ongeduldig

Da's beloofd

Wij zijn vandaag het meest ongeduldige netwerk en zullen dat blijven morgen en overmorgen, u kan op ons rekenen.

Surf sneller met 4G+

Zo zijn we volop bezig met het verder uitrollen van 4G en 4G+! 4G+ is tot 50% sneller dan 4G.
Maar ook vandaag kan je al supersnel mobiel surfen. De gemiddelde 3G/4G-downloadsnelheid bij Proximus is 32/39% hoger dan bij Base en 23/36% dan bij Orange.

Uw oproepen in hd-kwaliteit:

vanaf nu belt u met uw smartphone naar andere nummers van Proximus in hd-geluidskwaliteit. U hoort iedereen kristalhelder en geniet van een betere geluidskwaliteit. U hoeft niets te activeren: alles gebeurt automatisch en is inbegrepen in onze tariefplannen.

Contact