Geef uw batterij een boost

Gepubliceerd op 17/09/2015 in Laat je inspireren

Loopt uw smartphone of tablet ook altijd veel sneller leeg dan u gedacht had? Met deze eenvoudige tips haalt u het beste uit de batterij, zodat deze een stuk langer meegaat.

Geef uw batterij een boost

U heeft het ongetwijfeld ook al meegemaakt: net als u uw telefoon of tablet nodig heeft, blijkt de batterij leeg te zijn. Uw apparaat moet dus alweer aan het stopcontact voor u het weer kunt gebruiken. Gelukkig zijn er wel enkele gemakkelijke tips om die batterij zo veel mogelijk te ontlasten en dus zo lang mogelijk te laten meegaan.

  1. Verminder de helderheid van uw scherm

    Geen enkel onderdeel van een telefoon verbruikt zoveel stroom als het scherm. Zet de helderheid daarom zo laag mogelijk, u zult merken dat dit meteen een invloed heeft op de autonomie van de batterij.

  2. Gebruik alleen de verbindingen die u nodig heeft

    Bluetooth, GPS, Wifi, 3G en 4G,… een telefoon is tegenwoordig met heel veel antennes uitgerust om verbindingen te maken. Als u bijvoorbeeld ergens bent waar er toch geen WiFi is of waar geen bluetooth-apparaten zijn, mag u deze verbindingen gerust uitschakelen via het Instellingen-menu.

  3. Zet je router centraal

    Als u WiFi gebruikt in huis, zorg dan dat de router (het kastje dat de draadloze verbinding verzorgt) centraal staat en niet bijvoorbeeld in de garage of achter een kast. Niet alleen komt dat de snelheid ten goede, uw telefoon zal dan ook veel minder hard moeten uitzenden om een verbinding te bekomen.

  4. Zet meldingen en trillingen uit

    Apps die u voortdurend meldingen geven, verbruiken telkens een beetje stroom. Door die meldingen uit te schakelen, gaat uw batterij een stuk langer mee. Idem voor de trilfunctie, die is handig als uw telefoon in uw jas zit, maar gebruik die best enkel voor telefoontjes en berichtjes, niet voor apps.

  5. Vermijd warmte

    Houd uw telefoon uit de zon, laat hem niet in een hete auto achter en stop hem niet de hele dag in uw broekzak. Hoe warmer de batterij, hoe sneller ze ontlaadt.

  6. Niet te vaak opstarten

    Het klinkt misschien raar, maar voortdurend uw gsm op- en afzetten is ook niet zo goed voor de batterij. Het opstarten verbruikt immers telkens heel wat energie. Beter is hem daarom in stand-by te zetten.

  7. Gebruik een app

    Met apps als System Status, Battery Doctor of Battery Defender krijg u snel zicht op de grootste stroomvreters op uw telefoon. Meestal kunt u die dan ook met één druk op de knop snel uitschakelen.

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Andere artikels van Proximus Bizz team
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar